Hauntings.

Hoe kan je merken of er entiteiten aanwezig zijn in uw huis.

* Wakker worden rond hetzelfde uur.
* Tocht of koude voelen op bepaalde plaatsen.
* Kinderen zijn angstige, moe, durven niet in het donker slapen.
* Last hebben van gespannenheid, vermoeidheid, het gevoel hebben niet jezelf te zijn op bepaalde momenten.
* Geen rust vinden in uw huis. Moeilijk slapen, nachtmerries hebben.
* Bepaalde plaatsen in huis die niet prettig aanvoelen.
* Zonder reden verdrietig, angstig of geëmotioneerd worden. Depressiviteit.
* Onbewust voel je aanwezigheid maar je kan het niet plaatsen.
* Negatieve gedachten of negatieve gevoelens komen onbeheerst naar boven.
* Relatieproblemen.
* Het gevoel dat men niet vooruit geraakt(geblokkeerd zitten)
.

Soorten Hauntings
.

Er zijn verschillende soorten hauntings. We proberen kort uit te leggen welke de meest voorkomende soorten zijn.

Intelligent haunting:

Intelligente hauntings zijn het eerste waar mensen aan denken als je het over contact met geesten hebt.
Ze worden geacht intelligent te zijn, omdat de communicatie met de levende mogelijk is. Dit soort geest kan men het best omschrijven als een geest van een persoon die ooit geleefd heeft op aarde, een traumatische gebeurtenis(vb: moord) heeft meegemaakt, een onafgemaakte zaak in het leven van de persoon zijn of als de persoon plotseling of onverwacht overleed.
Als zo een dingen gebeuren, kan de geest zelfs weigeren om over te steken naar het licht. In veel gevallen beseft de geest niet eens dat hij dood is en denk dat hij hier nog iets af te maken of te vervullen heeft.

De geest kan zich manifesteren op fysieke manieren zoals slaan, openen en sluiten van deuren of ramen, dingen te verbergen of te verplaatsen, apparaten aan of uit zetten.
Het is ook in staat om rare geluiden te maken, onverstaanbare stemmen, verstoring van de elektrische apparaten, koude rillingen, het haar op uw lichaam gaat recht overeind staan, kippenvel, een sterke aanwezigheid van het gevoel dat je in de gaten gehouden wordt, enz...

Residual haunting:

Residual huanting is de meest voorkomende haunting. Dit kan je vergelijken met een tijdmoment die steeds terug komt om de zoveel tijd.

Het kan gaan om een verkrachting, moord of iets anders negatief. Ook een bevalling, een heel bijzonder moment of iets anders positief. Door de energie en emotie die op dat moment heeft plaats gevonden ontstaat een lus in de tijd die zich blijft herhalen.
Vaak zijn het beelden die je ziet of geluiden die te horen zijn zoals voetstappen, lachen, gillen, huilen of stemmen.
Dit type haunting  is dan helemaal niet gevaarlijk. Zij zien of horen jou niet.

Sommigen beweren dat de bouwmaterialen(vb: poreuze stenen van kasteelmuren) de energie kan absorberen. Dat kan verklaren waarom er zoveel activiteit gemeld wordt in historische gebouwen.
Soms wordt er ook verband gelegd tussen kalksteen en water bronnen, dit zou ook wat energie vasthouden of afgeven.
Voor een ghost hunter is het mooi om zoiets op beeld of geluid vast te leggen.

Demonic Haunting:

Een demoon wordt beschouwd als een bovennatuurlijk wezen met krachtig en kwaadaardig karakter, intelligentie, humor en enorme kracht. Zij hebben de macht om onze huizen binnen te vallen, zich te hechten aan voorwerpen en zowel mentaal als emotioneel te kunnen aanvallen of zelfs het bezit van het menselijk lichaam toe eigenen. Demonen kunnen elke vorm aannemen die ze willen, maar vaak is het half mens, half dier.

Bij Demonische hauntings zal de lucht in het gebied dik voelen en de temperatuur zal drastisch veranderen, meestal warmer, hoewel intense kou ook soms voorkomt. Grommende geluiden lijken te komen van overal tegelijk. De geluiden van dreigende lachen of onmenselijke stemmen die spreken in vreemde talen, meestal in het Latijn. De demoon kan verbale bedreigingen of voorwerpen gooien. Ze kunnen duwen, slaan, en krabben. Zij kunnen leiden tot nachtmerries, consistente pech en een overweldigend gevoel van haat en woede. Een demoon zijn belangrijkste doel is het breken van een persoon zijn eigen wil, zodat hij ze kan bezitten.

Demonen hebben de mogelijkheid om te veranderen in elke vorm ze willen. Ze kunnen veranderen van een menselijke vorm en een onmenselijke vorm. Demonic hauntings beginnen meestal op een subtiele manier. Kranen druppelen, krassen in de muren, bonkende geluiden. Deze gedragingen zijn meestal dezelfde gedragingen van een poltergeist, maar extremer.

Ga nooit zelf het gevecht aan met een demoon, tenzij je een stoomcursus wilt over hoe zwak je werkelijk bent.

Poltergeist activity:

Poltergeist activiteit is waarschijnlijk de meest onbegrepen vorm van paranormale activiteit en betekend luidruchtige geest of klopgeest?
De poltergeist kan zeer angstaanjagend zijn en de activiteit kan bestaan uit een combinatie van geklop, gestommel, rammelende meubels en objecten die verplaatst of gegooid worden, stemmen en verschijningen.

Vaak is een poltergeist het resultaat van diverse geesten die gevoed wordt door de negatieve energie in de woning of een bundeling van de energieën bij elkaar. Een poltergeist kan verschijnen en verdwijnen zonder waarschuwing. Activiteit kan optreden voor een bepaalde tijd en dan terug stoppen voor maanden of jaren. De beste manier om van een poltergeist af te komen is het vinden van de oorzaak van de woede of de stress die hem voedt en op die manier proberen het te elimineren. Probeer nooit met woede een poldergeist te verwijderen. Het is belangrijk om uw emoties onder controle te houden en dus zeker niet op een negatieve manier proberen te verwijderen.

Haunted Objects:
Een haunted object is een bepaald object waar een entiteit zich aan vastklampt. Dit kunnen allerhande voorwerpen zijn. Meestal kan dit gaan om een object waar een persoon in het verleden heel erg aan gehecht was en dit niet kan loslaten.


Shadow people:

Shadow people is een andere vorm van paranormale entiteiten en ziet er uit als een zwarte schaduw die lijkt massa te bevatten waar men niet doorheen kan kijken.
Ze worden meestal gezien in een lange ouderwetse mantel, zijn groot, mannelijk type, stil en bliksemsnel. Ze bewegen door muren, ramen en deuren en ze kijken als een geest of demoon. Ze manifesteren meestal in de hoeken van de kamers, deur- of kastopeningen. Shadow people volgen een duidelijk pad en volgen steeds dezelfde route.

Ze waken over u terwijl u werkt of slaapt. Tijdens een onderzoek proberen ze weg te blijven uit het zicht van de camera’s.
Dieren zoals honden en katten merken deze wel op. Ze kijken er naar en reageren er negatief op.